top of page

HONNING

Honning er nektar, som bierne har indsamlet fra blomsterne. Det er plantens måde at sige tak på - bierne bestøver blomsterne, til gengæld får de nektar, som de laver om til honning. 
Bierne er de vigtigste medhjælpere på gården. Vi har fire bifamilier, som sørger for at bestøve jordbærplanterne.
Uden bier - ingen bær.

IMG_5E305BE5DA39-1.jpeg

BIERNES BIDRAG

Bier flyver på alt der blomstrer, men der hvor de gør en kæmpe forskel for os, er når jordbærrene begynder at blomstre. Hver blomst på en jordbærplante bliver til et jordbær - hvis alt går vel. Det kræver en bestøvning og her hjælper bierne. Hver blomst kan behøve op til 20 bibesøg, for at danne det perfekte bær. 
En effektiv bestøvning af bierne giver velformede, større, tungere, rødere og sødere bær, som desuden modner hurtigere og holder sig længere. 

What's not to like?

SLYNGNING

Cirka to gange om året slynger vi honning. Vi tager tavler fra staderne, som er fyldt op med honning og slynger dem i vores honningslynge. Det presser honningen ud af cellerne og vi kan derefter tappe det på glas. IMG_7023.JPG
Billede af Bianca Ackermann

PASNING

I den varmere halvdel af året tilses bifamilierne en gang om ugen, for at tjekke, at de har det godt. 
Vi sygdomsbehandler dem, tjekker at de har nok at spise, kigger efter yngel og renser stadet.

Bierne bliver passet en lokal biavler, der i gennem mange år har opbygget en stor erfaring med med biavl og høst at honning - vi sætter stor pris på denne ekspertise og dedikation

Honning: Products
bottom of page