JORDBÆR
Der er mange ting der skal gå op i en højere enhed, når man dyrker jordbær. Her kan I få et indblik i, hvad der sker i marken i løbet af et år.
PLANTNING
Jordbærrene plantes, når jorden er klar til det, cirka i april måned. Vi importerer planterne fra Holland. De har været frosset ned, for så kan man styre, hvornår der kommer blomster og dermed bær - smart!
LUGNING
Jordbærrene luges, så ukrudt ikke får overtag og næringen fra jorden kan gå i jordbærplanten og bærrene i stedet for. Vi renser dem med radrenseren efter traktoren en gang i ugen og det den ikke får bugt med, tager vi med skuffejernet.
HALM
Når der kommer grønne bær på planterne er det tid til at få lagt halm på. Det holder ukrudtet nede, holder bærrene rene og får det til at se lækkert og indbydende ud.
DE ALLERFØRSTE BÆR
Og så sker det endelig. De første bær bliver røde. Der er for få til at vi kan åbne op for selvpluk og bakkesalg - men nok til at vi kan få smagt på sagerne. Det er avlerens privilegie.
Marken inspiceres dagligt for at finde ud af, hvornår der er nok til at mætte alle jordbærmundene.
MARKEN ÅBNES
Når der er nok bær åbner vi op for selvpluk og bakkesalg. Vi har dygtige plukkere ansat til at hjælpe os med at kunne følge med efterspørgslen. Vi sælger både plukkede bær fra vores egen gårdbutik og hos de lokale købmænd.
SÆSONAFSLUTNING
Efter en lille måneds tid går sæsonen på hæld. Herefter skal halmen fræses ned i jorden, jordbærrene håndluges, udløberne fra jordbærrene skæres af og marken får fred, indtil at vi skal i gang igen til næste forår.